Binance.com hesap açmak

8 Mayıs 2013 Çarşamba

Kemik Erimesini Önleyen 10 Yiyecek

Kemik Erimesini Önleyen 10 Yiyecek |  görsel 1

Kemik Erimesini Önleyen 10 Yiyecek

Kemik erimesini önlemek için bu yiyecekleri tüketin.

Kemik erimesi; kemik doku yoğunluğunun azalması, dayanıklığının azalması yani kemik kalitesinin bozulmasıdır. Kemik erimesi arttıkça, kemiklerin kırılganlığıda artar. Kemik Erimesi (Osteoporoz) tedavisinde amaç mevcut kemik kitlesinin korunması veya artırılması, kırıkların önlenmesidir.

Kemik erimesini önleyen 10 yiyecek:

Kayısı

Yüksek oranda kalsiyum ve magnezyum içerir.

Süt

Kalsiyum, protein, B2-A-E-D vitaminleri, folik asit, fosfor ve demir kaynağıdır. Kalsiyum, D vitamini ve fosfor ile birlikte kemikleri ve dişleri güçlendirmek için çalışır. Bunların eksikliği kemikleri eritir.

Soğan

Sarımsakla birlikte enfeksiyonlarla mücadele eder. Kükürt bileşimleri atardamarların zarar görmesini önler. Soğan kemik erimesini de önlüyor.

Marul

Sütten bile daha fazla kalsiyum içerdiği söyleniyor.

Brokoli

Mineral ve demir eksikliğini gideren brokoli, adeta bir vitamin deposu. A, E ve C vitaminleri bakımından zengin olduğu ve çok miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesine bire bir. Demir, selen, bakır ve potasyum kaynağı olan brokoli içerdiği flavonoidler bakımından bağışıklık sistemini güçlendiren bir özelliğe sahip. Antibiyotik özelliğe de sahip olan brokoli bu yönüyle prostat enfeksiyonuna karşı çok etkin.

Kuru Erik

Fenolik bileşikler ve bor elementi bakımından zengindir. Bor elementi kemik sağlığını koruyan, kemik erimesine karşı koruyucu özelliktedir. Günlük 100 gram kuru erik tüketiminin, günlük bor gereksinimini karşılayabileceği belirtiliyor.

Üzüm Çekirdeği Özütü

Flavonoit tipi bileşenler açısından zengin olup oksidatif hasarı önleyici özelliğinin yanında, kemik erimesine neden olan proteolitik enzimleri de azaltıcı etkisi vardır.

Nar özütü

İçeriğindeki flavonoit yapısında bileşenler nedeniyle üzüm çekirdeği gibi etki gösterir.

Portakal gibi Narenciye Meyveleri

C vitamini ve flavonoit yapısındaki bileşenler sebebiyle kemik sağlığı açısından önemlidir.

Elma

Kemik erimesini azaltıcı etkisi vardır.




Yağ Yakımını Hızlandıran 6 Besin

Yağ Yakımını Hızlandıran 6 Besin |  görsel 1


Yağ Yakımını Hızlandıran 6 Besin

Diyet yaparken aç kalmak en büyük hatalardan biridir. Çünkü bazı besinler kilo vermenizi kolaylaştırıyor bile. Yağ yakımını hızlandıracak besinler tüketin, yağlarınıza veda edin.

Greyfurt
Araştırmalar düzenli olarak yemeklerde tüketilen yarım greyfurt veya 150 ml greyfurt suyunun 2 haftada 2 kilo verdirdiğini göstermektedir. Greyfurt düşük glisemik endeksi sayesinde insülin ve kolesterol seviyesini düşürür.

Greyfurtta bulunan inositol, doğal bir yağ yakıcıdır ve greyfurttaki acı tadı sağlayan madde metabolizmayı hızlandırarak yağları kolayca parçalar.

Yeşil çay
Yeşil çay kansere karşı etkisiyle bilinir. Ayrıca metabolizmayı da hızlandırarak yağların yakılmasını sağlar. Yemeklerden sonra içilen bir fincan yeşil çayın faydasını kısa sürede görebilirsiniz. Her gün içilen 5 fincan yeşil çay 70-80 kalori yakılmasını sağlar.

Az yağlı süt ürünleri
Kalsiyum kaynağı olmalarının yanı sıra bu besin maddeleri yağ hücrelerinin yakımını da hızlandırır.Günde 3-4 kez az yağlı süt ürünleri tüketen kadınların yağ yakımı yemeyenlere oranla %70 daha fazladır.Kalsiyum vücudun yağları daha hızlı yakmasını sağlar. Günlük kalsiyum ihtiyacı 1.200 mg'dır.

Su
Eğer yeterince su içmiyorsanız kilo vermekte kesinlikle zorlanacaksınız demektir. Sıvı eksikliği yavaş metabolizma ve kandaki glukoz seviyesinin düşmesine neden olur. Bu nedenle yorgunluk ve baş dönmesi de görülebilir. Günde 1.5 litre su içmek metabolizmayı % 30 oranında hızlandırır.

Protein açısından zengin besinler
Protein kas gelişimi için gerekli besin maddesidir. Protein açısından zengin besinler metabolizmayı hızlandırır. Sindirim sistemimiz proteinleri sindirebilmek için daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar. Bu sayede proteinlerin sindirimi esnasında daha fazla enerji yakılır. Proteinler sayesinde günde 150-200 kalori daha fazla yakılır.

Baharatlı yiyecekler
Özellikle acı ve kırmızı biber metabolizmayı hızlandırır. Çünkü baharatlar adrenalin salgılanmasını hızlandırır, metabolizma hızını arttırır ve kalori yakımına destek olur.acunn.com dan alınmıştır.







18 Ağustos 2012 Cumartesi

BAYRAMDA TATLILARA DİKKAT


BAYRAMDA TATLILARA DİKKAT

Uzmanlar bayramda tatlı tükatimi konusunda uyarıyorlar. Haksızda sayılmazlar, bir dilim baklavada (40g) 150 kalori, tahin helvasının 100 gramında 518 kalori, sütlaçın 100 gramında 140 kalori, muhallebinin de 100 gramında 174 kalori, bir adet şekerparede 145 kalori, iki adet tulumba tatlısında (40g) 120 kalori, bir kibrit kutusu büyüklüğünde yaklaşık 25g kadayıfta ise 100 kalori bulunuyor. Bu durumda bir saatlik yürüyüşte 100 kalori harcıyorsak nekadar haklı oldukları ortada. Aman bu bayramda tatıyı fazla kaçırmayın derim. Hepinizin Bayramı Kutlu olsun, sağlıkla ve fitkalın.

21 Aralık 2010 Salı

24 Ağustos 2009 Pazartesi

Ben sporcunun

"Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim." M. K. Atatürk

16 Haziran 2009 Salı

Egzersiz yaparken

Egzersiz yaparken vücudunuzun yağ yakmasını sağlayan vitamin?


Cevap: C vitamini